Ali se lahko optimizacije spletne strani lotim sam(a)?

Optimizacija spletne strani je eden izmed najpomembnejših korakov v celotnem procesu izdelave spletne strani. Saj vam le-ta pomaga  pozicionirat vašo spletno stran višje v iskalnih rezultatih, kot pa spletne strani, ki tehnike optimizacije spletne strani enostavno ignorirajo.

optimizacija-spletne-straniOptimizacija splete strani oziroma Search Engine Optimization (SEO) predstavlja postopek priprave spletne strani na način, da jih spletni iskalniki (Google, Najdi.si, Yahoo, Bing,…) najhitreje najdejo. Ob kvalitetni optimizaciji spletne strani se določena spletna stran za izbrane ključne besede v spletnih iskalnikih uvrsti čim višje med ponujenimi rezultati. Da se spletna stran dobro razvrsti v iskalnikih pa vpliva vrsta pravil, ki jih je potrebno upoštevati že na začetku izdelave spletne strani.

Na trgu je vedo več ponudnikov, ki ponujajo in obljubljajo njihove najboljše storitve, ki naj bi jih dosegli s pomočjo njihove optimizacije spletnih strani. Vendar je v realnosti to tako, da se za dejanskim procesom optimizacije spletnih strani skriva mnogo več, kot le številčno umeščanje ključnih besed v spletne strani.

Ko se odločate za izbiro ponudnika optimizacije spletne strani, se morate dobro prepričat, da bo ta ponudnik naredil točno to kar želite, saj lahko nestrokovna optimizacija spletne strani privede tudi do kaznovanja spletne stani s strani iskalnikov, s tem pa izgubite obiskovalce in kupce. Zato je zelo pomembno, da je optimizacija spletne strani opravljena kvalitetno in strokovno.

S kvalitetno optimizacijo spletne strani boste občutno pridobili povečanje obiska vaše spletne strani. Paziti morate, da pravilno izberete ključne besede, saj vam le-te prinesejo ciljne obiskovalce. Obisk z iskalnikov je najkvalitetnejši obisk spletnih strani in je brezplačen.

Pomembnejši faktorji dobre optimizacije so:

  • pravilna izdelava spletnih strani,
  • pravilna izbira ključnih besed,
  • pravilna umestitev ključnih besed v spletne strani.

Bistvo optimizacije spletne strani je zbirka tehnik, ki spletnim iskalnikom poenostavlja iskanje, razvrščanje, prepoznavanje in določanje položaja informacij, ki so objavljene na vaši spletni strani.