Ali že poznate potek prijave na zavod za zaposlovanje?

zavod delo zaposlitev

Kako torej izkoristiti ves potencial, ki vam je na voljo ob prijavi na ta portal, je najpomembnejše vprašanje. Seveda pa je tudi ta, kot vsak odgovor povsem enostaven – prijava v eno izmed dveh obstoječih evidenc je v tem primeru nujna, saj brez prijave žal ne boste mogli izkoristiti vseh prednosti vpisa na Zavod za zaposlovanje. Seveda pa morate tudi presoditi, katera evidenca je prava za vas.

Fazi, ki se pojavita v zavodu za zaposlovanje sta namreč Evidenca brezposelnih oseb ter iskalcev zaposlitve. V primeru brezposelnosti, se torej vpišete v prvo evidenco, ki je bolj priporočljiva posameznikom z namenom aktivnega iskanja zaposlitve. Pogoj je tudi ta, da ste pripravljeni v primeru ponujenih priložnosti slednje sprejeti in da želite uveljavljati pravice do denarnega nadomestila. Pomembna pa je tudi Evidenca iskalcev zaposlitve, saj je priporočena ljudem, ki iščejo pomoč. Morda iščete službo, ki vam bo bolj pisana na kožo ali pa ste mnenja, da  vašem poklicu nimate možnosti napredovati. Kakorkoli – ta evidenca vam pomaga pri iskanju  zaposlitve, še preden postanete brezposelna oseba. Na ta način pa lahko iščejo celo študentje, upokojenci, dijaki in še mnogo drugih ljudi, ki potrebujejo pri zaposlovanju pomoč.

Kako pa se na Zavod za zaposlovanje prijaviti? Vsekakor je možnosti več – vse od elektronske pošiljke izpolnjenih obrazcev, osebnega obiska v uradu oziroma vaši domači občini. Če pa želite to prijavo še bolj pospešiti in se izogniti še množici, je morda najboljša rešitev prijava kar preko spleta, ki se jo danes poslužuje vse več ljudi. Prijava na Zavod je namreč prvi in najboljši korak k iskanju službe in k iskanju pomoči, v primeru brezposelnosti. Ne le, da vam bodo tam zagotovili mnogo več pomoči in uporabnih podatkov, tudi sami se boste lahko naučili lažjega in učinkovitejšega iskanja zaposlitve.