Družabne igre za krajšanje prostega časa

Družabne igre so namenjene smehu, učenju ter krajšanju prostega časa pri druženju s prijatelji ali družino. Zelo dobro je, da izberemo tiste družabne igre, s katerimi se lahko povezujemo s prijatelji ali medgeneracijsko, s tem pa tudi krepimo svoje komunikacijske sposobnosti.

Ko se odločite za nakup iger za otroke morate paziti, da so primerne otrokovi starosti, da jih bo razumel ter z njimi razvijal svoje sposobnosti (matematične veščine, motoriko, jezikovne veščine…). Družabne igre se vedno bolj razvijajo in jih je vedno več na tržišču. Postajajo veliko bolj zanimive ter poučne in zabaven. Sledijo in se prilagajajo tematikam, ki so otrokom blizu in zabavne.

družabne igreDružabne igre se delijo na spretnostne, strateške, miselne, poučne, igre s kartami in igre s kocko. V kategoriji iger s kartami je mogoče izbirati vse od tarok do poker kart, ki zagotavljajo zelo veliko časa zabavnega igranja. Velika večina družabnih iger ima kocko, s pomočjo katere se igralci pomikajo po igralnih površinah. Vedno bolj priljubljena igra je activity, ki pa zahteva dobro mero kreativnosti, da uspešno prikažemo pojme. zapisane na kartah. Prednost miselnih iger je, da poleg zabave ponuja tudi krepitev naših malih sivih celic. Zelo znana in najbolj razširjena miselna igra je štiri v vrsto, priljubljena pa je tudi igra scrabble. Poučne igre so namenjene predvsem otrokom in razvijanju njihovih znanj in spretnosti, pri čemer pa se tudi zabavajo. Strateške igre običajno vzamejo kar nekaj ur časa, med igranjem morajo igralci ustvariti svojo strategijo.

Družabne igre pa so lahko tudi zelo dobro, zanimivo in poučno darilo za otrokov rojstni dan, miklavža, božička, pisanke, ipd. Ko se odločite, da boste otroku podarili družabno igro npr. za rojstni dan morate paziti predvsem na to, da je primerna otrokovi starosti, da te igre otrok še nima, da je zabavna, zanimiva in poučna ter, da ima priložena slovenska navodila.