Etuiji za pametni telefon

Danes se mobilna tehnologija zelo hitro razvija. Mobilni telefoni so z zaslonom na dotik, postali tudi bolj občutljivi. Zato je zelo priporočljivo, da za svoj mobilnik tudi kupite ovitek oziroma etui, saj le ti vaš mobilni telefon zaščitijo celostno po vsej površini. Zaščitijo ga pred padci, raznimi udarci, mrazom, vročino, vlago, raznimi odrgninami in praskami, umazanijo, prahom, ipd. Etuiji so tako oblikovani, da imajo zadaj narejeno posebno odprtino, skozi katero je viden objektiv za fotoaparat mobilnika, to pomeni, da vam ni potrebno dajati mobilnika iz etuije, v primeru, ko želite narediti fotografijo ali video posnetek. V daljni preteklosti še to ni bilo potrebno, saj še mobilniki niso bili opremljeni s kamerami. Sedaj pa so že kar nekaj časa.

Etuiji imajo posebno sestavo, in sicer so iz pravega ali umetnega usnja, iz najrazličnejšega blaga in visokokakovostne umetne mase. So izjemno priročni, lahki in prijetni na dotik. Zelo so enostavni za odpiranje in zapiranje, da lahko uporabnik kar naprej gleda dejavnost na svojem mobilnem telefonu. Etuiji, ki imajo varnostni magnetni pas, pa še bolj zaščitij telefon, saj se vam ob padcu ne more sam odpreti. Ta magnetni pas skrbi za hitro in maksimalno zaprtost etuija. Še novejši etuiji pa imajo »pametno zapiralo«, to pomeni, da lahko to zapiralo hitro zbudi in ugasne zaslon na mobilniku ob odpiranju in zapiranju. Na sprednji strani imajo izrezano veliko odprtino za »pametno okence« skozi katero se vidi del zaslona, da lahko hitro pogledate na uro, prikažejo pa se tudi obvestila za sms, klice…

Npr. Mobilni telefon Samsung Galaxy S8 je velik, tanek in zelo občutljiv, zato ga boste ga zelo dobro zaščitili če boste kupili ovitek galaxy s8. Saj imajo v večin etuiji na notranji strani posebno gel ogrodje, kamor vstavimo mobilnik. Gel ogrodje ga dobro pritrdi, tako a ni mogoče, da bi mobilnik ob normalni uporabi zdrsnil ven.