Glasbena šola

Glasbena šola je lahko odlična dopolnilna dejavnost za vašega otroka. Ne gre se samo zato, da bo na koncu obvladal določen inštrument ali pa krasno pel, temveč bo pridobil široko glasbeno in kulturno podlago, ki mu bo služila kot popotnica za celo življenje.

Glasbena šola Mušič ima že 20 – letno tradicijo in pouk poteka na treh lokacijah: v Ljubljani (Osnovna šola Zadobrova), v Domžalah (Osnovna šola Venclja Perka) ter v Dragomelju, prav tako v tamkajšnji osnovni šoli. Za razliko od drugih glasbenih šol, vam Glasbena šola Mušič omogoča vpis skozi vse leto, učni program oz. urnik pa je po potrebi prilagojen željam in potrebam učencev in staršev.

Priporočljivo je, da se ljubezen do glasbe privzgoji že v mladih letih. V ta namen obstaja mala glasbena šola, ki je namenjena predšolskim otrokom. V tem programu se otroci spoznavajo z osnovnimi glasbenimi in ritmičnimi vsebinami, naučijo se prepoznati razlike med visokimi in nizkimi toni ter se na klaviature naučijo imitacije najbolj preprostih otroških pesmi. Mala glasbena šola za učence prvih razredov osnovne šole svoje znanje med drugim nadgrajujejo z odkrivanjem notnih vrednosti ter s tonsko abecedo. Tako za prvo kot drugo skupino, pouk poteka enkrat tedensko, po eno šolsko uro (45 min).

klavirZa tiste otroke, ki obiskujejo že 2. razred osnovne šole, je čas za glasbeno pripravnico. Glasbena pripravnica poteka enako kot mala glasbena šola, le da se ji doda nekaj več teorije in drugih učnih vsebin, ki se povezujejo s petjem otroških pesmic ter izvajanjem preprostih skladbic (enoročno in dvoročno).

Glasbena delavnica pa je program, ki je namenjen učenju igranja klaviature. Otroci se bodo spoznali z osnovno teorijo glasbe, pri praktičnem pouku pa se bodo naučili osnov igranja na klaviature, od pravilnega držanja rok do pravilnega prstnega udarca.

Glasbena šola je nedvomno odlična izbira za zapolnitev prostega časa vaših najmlajših.