Iskanje zaposlitve

Iskanje zaposlitve pomeni lahko tudi naporen korak v življenju. Če smo ostali brez nje ali pa smo v iskanju nove, mogoče gre za našo prvo zaposlitev, smo kljub temu polni upanja, kar je seveda edino pravilno in se iskanja moramo lotiti točno tako. Zaposlitev nas seveda ne bo našla sama, razen če bomo res imeli kakšno super srečo. Morali se bomo potruditi in jo poiskati.

Zaposlitev lahko iščemo na različne načine. Običajno se tega lotimo tako, da spremljamo prosta delovna mesta in potem pošiljamo prijave na razpisane razpise, v pravočasnem času, seveda. Če smo to storili, še lahko upamo na klic in povabilo na razgovor, sicer ostanemo še brez tega upanja.

Zaposlitev lahko iščemo tudi s pomočjo zaposlitvenih portalov. Največji in najbolj znan je zagotovo zavod za zaposlovanje, na katerega se prijavimo kot iskalec zaposlitve. Tam se vodimo kot nezaposlen in uživamo kot takšen tudi določene pravice. Pa vendar bi nam bolj odgovarjala zaposlitev. Zavod nam bo pri tem seveda v pomoč, dobili bomo lastno svetovalko, profil na uradni spletni strani, dobivali bomo razna vabila in usmerjanje na delovna mesta, ipd. Vsekakor ne izgubimo ničesar, če se prijavimo kot iskalec zaposlitve na zavod.

Zaposlitev lahko iščemo tudi samostojno na drugih portalih za zaposlitev, teh je kar nekaj in dobro je, da se prijavimo oziroma registriramo na vse. Prednost teh portalov je v tem, da lahko izpolnimo kriterije zaposlitve, ki nas zanimajo in nas tako portal vsakodnevno in samodejno obvešča o aktualnih prostih delovnih mestih.

Iskanje je lahko torej različno. Lahko je tudi osebno in sicer, da se sami odpravimo v razna podjetja in pustimo ponudbo za zaposlitev, lahko se pozanimamo pri znancih in drugih, ki so zaposleni, ipd. Pomembno je, da jo najdemo in sicer takšno, ki nam bo prinesla zadovoljstvo in veselje, bomo produktivni in se bomo počutili polno.