Izdelava spletnih strani

spletne strani2V današnjem času so podjetja primorana k izdelavi spletnih strani. Kakovostno izdelana spletna stran za podjetje predstavlja konkurenčno prednost, saj spletna stran predstavlja prvo ogledalo podjetja. Izdelava spletnih strani ni odvisna samo od grafičnega oblikovalca ali marketinške službe, temveč zahteva celovit pristop. Spletna stran mora biti tako privlačna kot tudi uporabna. Lastnosti dobrih spletnih strani so rezultat sodelovanja različnih funkcij v podjetju, tako informacijske, marketinške ali vodstvene funkcije, kot tudi ostalih funkcij, na katere se spletna stran nanaša.

Začetna spletna stran predstavlja središče podjetja, zato je njena izdelava najpomembnejša. Podobna je naslovnici revije, na kateri lahko opazimo le nekaj slik in krajše besedilo. Raziskave kažejo, da se obiskovalec, po obisku spletne strani, v 8 sekundah odloči zapustiti ali ostati na spletni strani.

Izdelava spletnih strani ima 5 temeljev odličnosti:

  1. Optimizacija spletnih strani (SEO) – zaradi velike količin informacij na spletu, je potrebno poiskati način s katerim pritegnemo obiskovalce. Izbrati je potrebno prave ključne besede ter imeti ustrezno prirejeno programsko kodo za brskalnike.
  2. Odzivno oblikovanje – naprave, s katerimi obiskujemo spletne strani, se ves čas spreminjajo. To nam omogočajo računalniki, tablice, pametni telefoni in fotoaparati, pri tem pa se velikosti ekrana od naprave do naprave razlikujejo.
  3. Neškodljiva degradacij – internetni brskalniki se nenehno spreminjajo in izboljšujejo, vendar pa del naših obiskovalcev uporablja tudi starejše brskalnike. Posledično se mora spletna stran pravilno prikazati tako na starejših kot tudi na novejših brskalnikih. To nam omogoča princip neškodljive degradacije, ki zagovarja uporabo najnovejših tehnologij, hkrati pa omogoča tudi prikaz na starejših brskalnikih.
  4. Optimizacija programske kode – spletna stran mora delovati hitro in tekoče, saj v nasprotnem primeru izgubi veliko število obiskovalcev.
  5. Slepim in slabovidnim prijazna zasnova – uporabnost spletne strani je potrebno zagotoviti vsem uporabnikom.

 

Kvalitetno izdelavo spletnih strani vam nudijo različna podjetja. Več informacij o ponudbi in izdelavi spletnih strani si lahko pogledate na: http://www.edsolution.si/izdelava-spletnih-strani.html.