Jahanje

Hija hija hija. Kakšna radost in sreča. Kakšno veselje. In, kako lepa žival! Konj! Konj je ena od živali, občudovanja vredna, navdušujoča, dih jemajoča in predvsem hvlažena. Konj je postal žival, katera je vredna ogromno, če se pogovarjamo o spoštovanju in prijetnosti. In jahanje je danes aktivnost, katera marsikoga sprošča, katera je vse bolj koriščena in želena. S strani otrok ali odraslih.

Vemo, pa da ne moremo jahati, kjer se nam zahoče. In tudi za konja skrbeti ni tako enostavno, v kolikor smo iz mesta. Zato obstajajo razne domačije ali druge možnosti, katere nam zagotavljajo in omogočajo jahanje. Jahanje na konju je praviloma varno, če je konj že izučen in krotek. In v kolikor se odpravimo na jahanje, potem bomo zagotovo jahali ustreznega konja, kateri bo ustrezal našim zmogljivostim jahanja.

domacijaPredvsem otroci so navdušeni nad jahanjem, zato je jahanje za otroke zelo priljubljeno. Zagotovo se bodo med vrstniki z veseljem pohvalili, da so imeli priložnost jahati in božati to enkratno čudovito žival, krotko in mirno. Sprostitev ali zabava. Ne glede na to, jahanje je način preživljanja časa, ki pa bo sigurno tudi kvalitetno preživet. Med jahanjem imamo priložnost razmišljati, med tem, ko nas ta prelepa žival »nosi« in se mirno sprehaja. Predvem jahanje za otroke je varno, ni nam potrebno za nič skrbeti, saj so izbrani konji mirni in krotki, zato ni bojazni, da bi se našim najmlajšim lahko kaj zgodilo, v kolikor izpolnjujemo vse predpisane pogoje, kateri zagotavljajo varnost. Enako velja tudi za odrasle.

Obstajajo tudi jahalne šole, predvidoma za začetnike in tiste, katere ta aktivnost zares pritegne, kateri želijo večkrat jahati in ne samo ob priložnosti. Jahanje pa je tako primerno za otroke kot za odrasle. Pred vsakim jahanjem pa nas poučijo o ravnanju in prepisih, zato da bo ta izkušnja nepozabna in se bomo zbližali s to večičastno živalijo.