Joga obraza poskrbi za vse?

joga obraza 1Joga obraza je edinstvena vadba na svetu, saj z njo hkrati treniramo mišice obraza in telesa, z njo izvajamo najbolj učinkovite dihalne tehnike in notranjo alkimijo. Z jogo obraza se obnavlja in uravnava hormonski sistem, gladijo gube, spodbuja nastanek elastina in kolagena. Joga obraza učinkovito briše posledice gravitacije. Z vajami polnimo in čvrstimo prsi, krepimo reproduktivne organe in krožne mišice (vaginalne, analne, očesne, ustne), oblikujemo postavo, topimo celulit in odvečno težo. Z jogo obraza prav tako odpiramo meridiane ter najmočnejše akupresurne in v taoistični medicini najdragocenejše vire energije v organizmu. Vsak cikel ženskosti lahko uporabimo sebi v prid, menopavzo spreminjamo v drugo pomlad. Z vajami joge obraza se prebujajo vsi aspekti ženske energije, vendar je pri tem tudi čisto vsaka vadba unikatna, sestavljena v sožitju s teorijo petih elementov in vedno upošteva, ter uporabi prednosti, ki jih ponujajo določeno obdobje, sonce, luna in premiki ozvezdij.

Pomembnost vadbe je v tem, da v celoti oživimo celoten endokrini sistem, ker je od tega odvisno vse. Če nam hormoni ne usihajo, potem se ne moramo ne starati in ne obolevati. Ko nam uspe te hormone uravnovesit, se pomladimo in svoje zdravje obnovimo. Vključitev treninga obraza v vsako asano je zelo ključna, saj žleze v glavi nadzirajo in spodbujajo delovanje vseh ostalih žlez, in brez njihovega polnega delovanja naš organizem ne more delovati v naše dobro.

Joga obraza je namenjena čisto vsem, ne glede na to kako slaba ali vrhunska je forma. Vsakdo lahko tem vajam sledi in iz njih maksimalno pridobi. Ne glede na to v kakšni formi ste z vajami vedno bolj napredujete. Vaje so namenjene vsem, ki si želijo prebuditi telo, osvežiti obraz, se napolniti z novo energijo in hkrati umiriti in pripraviti za spanec. Vaje za jogo obraza so kombinacija popolnih vaj za mladosten in svetleč videz obraza ter intenzivnih gibov za čvrsto pretočno telo.