Kako enostavno do prostih domen

Ali želite z enim klikom preveriti, če je vaša željena domena še prosta? To lahko storite na mnogo spletnih straneh, ena izmed njih pa je tudi preveri.si. Ko se odločite registrirati novo domeno, morate torej najprej preveriti, če je vaša izbrana domena še prosta. Najbolj priporočljivo je to storiti že pred ustanovitvijo vašega podjetja oz. pred njegovim poimenovanjem. V primeru, da je sicer naziv domene prost, a le z eno ali dvema različnima domenskima končnicama, vi pa želite tri ali več, priporočamo naslednje. Izberite naziv domene z več prostimi domenskimi končnicami. Sploh če si prizadevate za prodor na mednarodne trge in doseganje višjih pozicij, je to zelo pomembno.

domenaIn zakaj ni vseeno kaj izberete? Ker k večjemu obisku na vaši spletni strani in k boljši prepoznavnosti le te, pripomore prav zanimiva izbira domene. Če pa vas morda skrbi, da vaši kupci domene ne bi znali pravilno črkovati, naj se, če je le možno, domena enako napiše in izgovori.Imena mednarodnih domen lahko vsebujejo le črke angleške abecede – tu ni razlike med malimi in velikimi črkami. Ime slovenske domene pa lahko vsebuje šumnike. Upoštevati morate tudi to, da mora ime biti daljše od treh znakov, vsebuje pa lahko še vezaj in številke (ne na zadnjem ali prvem mestu).

Na spletni strani preveri.si lahko preverite tudi kje lahko poceni registrirate to domeno in koliko lahko prihranite pri domenah, ki jih že imate. S to spletno stranjo lahko tudi pridete do cenejših domen in gostovanja. Uporaba je povsem preprosta, le vpišete domeno, kot je npr. moja-domena.si  in preverite ali spada med proste domene. Spletna stran vam nato prikaže podatke če je ta domena še prosta in ceno njene registracije. Torej, če ste se do danes spraševali ali so domene, ki ste si jih zamislili še proste, vam na tej spletni strani ponujajo enostavno rešitev.