Kako negovati moško brado in brke?

olje za brado

Moški, ki si puščajo brado in brke imajo veliko dela s higieno, saj če ne želijo delovati zanemarjeno, je potrebna dnevna nega.

Ko se odločite puščati brado, najprej razmislite, če vam bo ta sploh pristajala, potem pa se najprej povsem obrijte, da bodo dlake začele istočasno rasti in zato ne bo prišlo do razlike v dolžini. Nato ko vam brada zraste, pa je potrebno poskrbeti za redno striženje brade in brkov. Za to pa imate na voljo dve opciji, to pomeni, da se lahko odločite za obiskovanje frizerskih salonov ali pa si enostavno kupite električni brivnik in si sami uredite dolžino brade in brkov, ter nato še samo paziti, da s škarjicami postrižete predolge dlake. Če si boste sami strigli brado, morate le paziti na to, da boste na obeh straneh enako oblikovali.

Moška brada ravno tako kot lasje zahteva redno nego, saj ravno tako na njej nastajajo delci umazanije in potu, lahko pa tudi hrane. Brado morate redno umivati z blagim šamponom in nato nanesite balzam. Tako bodo postale dlake bolj mehke in primerne za oblikovanje. Da boste zagotovili popolnost vaše brade, pa poskrbijo olja za brado. Olja za brado bodo dala vaši bradi lesk, lep vonj in zdrave dlake.

Pri moških se obrazne kocine razlikujejo, in sicer nekaterim rastejo lepo navzdol, nekaterim pa štrlijo navzven. Za krotitev kocin enostavno uporabite olje za brado in dlačice počešite navzdol. Olja za brado zmehčajo kocine, z kakšnim mazilom pa si lahko brado ali brčice enostavno oblikujete v željeni stil. Za nego brade in brkov potrebujete le nekaj kakovostnih osnovnih izdelkov. Osnovni izdelki za vsakega moškega, ki si pušča brado so dobra  britev oziroma strižnik za brado, škarjice, šampon za umivanje brade in obraza ter maska ali balzam. Priporočajo pa se tudi olja za brado, ki naredijo brado polnejšo in urejeno.