Kako očistiti vaš dom

O čiščenju doma smo že kar nekajkrat spregovorili, a še vedno se ga vsi otepamo ko osa, ki se podijo za nami. Za čiščenje lahko najamemo tudi čistilni servis, ki bo čiščenje opravil namesto nas, a o tem malce kasneje. Že samo čiščenje je problem, problem pa je tudi ta, ker za čiščenje uporabljamo groba čistila in kemikalije, ki škodujejo nam in našemu okolju. Veliko stvari lahko očistite s povsem običajnimi čistili, ki jih najdemo v vsakem domu. Govorim seveda o limoninem soku ali kisu, sodi bikarboni in podobnih naravnih stvareh.

Prav soda bikarbona in kis sta zelo močna čistilca. Naprimer posodico sode bikarbone lahko postavite v vaš hladilnih in le-ta bo iz njega potegnila neprijetne vonjave, tako vaš hladilnik ne bo zaudarjal po hrani. Sodo bikarbono lahko tudi raztopite v čebru vode, dodate malce kisa in malce detergenta za posodo in že imate učinkovito čistilo za tla. Svetujem vam, da ne dodate preveč sode bikarbone, saj se bodo na vaših tleh drugače poznale lise od le te. Nasvetov za hitrejše čiščenje vašega doma je kar veliko. Ker je teh nasvetov že ogromno na spletu, jih ne bomo posebej opisovali, najdete pa jih lahko prek katerega izmed spletnih brskalnikov. Le vtipkajte pojme kot so čiščenje, generalno čiščenje, čiščenje poslovnih prostorov, čiščenje doma in podobne iskalne pojme. Obstaja kar precej trikov in že če jih boste v rokavu imeli samo nekaj, bo to precej olajšalo vaše rokovanje s čiščenjem prostorov.

Ker pa veliko ljudi enostavno nima časa za čiščenje ali pa se jim tega preprosto ne da početi, pa obstajajo tudi različni čistilni servisi, ki se poklicno ukvarjajo s čiščenjem poslovnih in zasebnih prostorov. Z najemom teh servisov zagotovo ne boste zgrešili, saj imajo pri svojem delu res veliko izkušenj. Čistijo tudi trgovinske centre, javne ustanove in druge prostore. Najamete lahko tudi posamezno čistilko, vendar vam svetujem najem servisa, saj imajo svoja vozila, svoja čistila in vso ostalo opremo potrebno za čiščenje.