Kako pa vi ogrevate sanitarno vodo?

Na račun ogrevanja sanitarne vode vsako leto izgubimo precej denarja, več kot je stanovalcev v hiši, večja je tudi poraba sanitarne vode. Če sodite med velike porabnike sanitarne vode, se vam splača razmisliti o katerem izmed bolj varčnih sistemov za ogrevanje vode, ki jih najdete na trgu, mednje sodijo tudi toplotne črpalke za sanitarno vodo.

Toplotne črpalke za sanitarno vodo so, kot sem že omenil najbolj primerne za večje porabnike vode. Investicija se vam lahko ob pravi uporabi povrne že v nekaj letih. Toplotne črpalke so primerne tako za notranjo in zunanjo vgradnjo, vendar mora prostor zagotavljati dovolj toplote, če je toplotna črpalka za sanitarno vodo postavljena v njem. Če ste kolikor toliko ozaveščeni o varovanju okolja, vas bo razveselila tudi novica, da so toplotne črpalke ene izmed naprav, ki ne predstavljajo tveganja za okolje.

Če je omenjena naprava postavljena v kleti pa jo tudi brezplačno hladi. Subvencije EKO sklada za okolje bodo še olajšale vaš nakup, saj so zneski subvencij kar visoki in tako boste napravo poplačali še prej. Mesečni stroški ogrevanja sanitarne vode pa z toplotno črpalko znašajo od 6-10€ kar je kar do 80% manj kot pri ostalih načinih ogrevanja.

Pri izbiri prave toplotne črpalke za vaš dom bodite pozorni na moč naprave, da boste izbrali dovolj močno za svoje potrebe. Kombinacija toplotne črpalke za sanitarno vodo je nepremagljiva tudi v kombinaciji z talnim gretjem, tako da se vam splača razmisliti tudi o tej rešitvi vaših problemov z ogrevanjem.

Vse potrebne produkte za ogrevanje in ohlajanje vašega doma boste našli v slovenski spletni trgovini Tersus. V Sloveniji je ta trgovina ena izmed večjih, če ne celo največja. V spletni trgovini vas čaka velika paleta različnih izdelkov po ugodnih cenah, prodajalci pa vam bodo znali dobro svetovati, saj so na svojem področju precej izkušeni.