Koloidno srebro in stranski učinki

Tako kot vsaka dobra stvar, ima tudi koloidno srebro stranske učinke, če ga ne boste uživali v priporočenih količnah. Najpogostejši stranski učinek, ki vas lahko doleti, je argirija, pri kateri gre za lokalno izgubo pigmenta na koži in nohtih. A da bi to tega prišlo, bi morali popiti vsaj 500 l koloidnega srebra letno! To pa ni tako malo, a ne?

koloidno-srebroSkepse nekaterih se nagibajo tudi v to smer, da s pitjem koloidnega srebra povzročate nepotrebno kopičenje srebra v telesu. In to je gotovo res, če ga uživate v prevelikih količinah! Katera količina pa je za vas najbolj primerna? Preberite priložena navodila in jim sledite! Zavedati se morate, da je koloidno srebro naravni antibiotik, ki je v uporabi že tisočletja in v primerjavi z njim je sodobna farmacija relativno novo odkrijte. Za farmacijo pa stoji tudi lobi in veliko požrešnih ljudi, ki se zavedajo, da bodo na račun koloidnega srebra lahko izgubili marsikaterag bolnika, zato so zgodbice o modri koži prej izjema kot pravilo. Po nekaterih podatkih je ta stranski učinek doživelo samo 5 ljudi na celem svetu!

Kako uživati koloidno srebro?

Najbolje je, da ga uživate s plastično žlico. Če ga boste jemali s kovinsko žlico, bo ta sčasoma postala srebrnkasta, saj je bo srebro oprijelo žlice, namesto da bi poglavitne funkcije opravilo v vašem telesu. Priporočljivo je, da preden koloidno srebro pogoltnete, ga v ustih nekoliko „pogrgrate“,  saj se bo tako lažje in hitreje vpilo v telo (skozi sluznico) in bo zato tudi učinek hitreje viden. Če pa imate težave s prebavili oz. Morate ozdraviti vaše črevesje, želodec ali druge prebavne organe, pa koloidno srebro takoj pogoltnite, brez grgranja.

In na koncu, ne pozabite: koloidno srebro morate vedno hraniti v temni steklenički, v temnem in hladnem prostoru, saj bo samo tako ohranilo vse pozitivne lastnosti!