Nasveti za nakup stolov

Nakup stolov je lahko prava mala umetnost. Na trgu so vam na voljo različni stoli, kot so barski stoli, pisarniški stoli, stoli za jedilnico, konferenčni stoli, fotelji in še kaj. Vsak stol ima svojo namembnost, najbolj pozoren pa je potrebno biti pri nakupu konferenčnih in pa pisarniških stolov, se sprašujete zakaj? Na pisarniških in konferenčnih stolih se zadržimo daleč največ časa. Pravilno pozicijo sedenja že lahko vzdržujemo nekaj časa, ko pa nam koncentracija uide v drugo smer, pa se hitro zgodi, da se naša pozicija sedenja krepko poslabša, na dolgi rok pa lahko to privede do zdravstvenih težav in bolečin v križu.

Pri drugih stolih vam niti ni potrebno posvečati toliko pozornosti poziciji sedenja, saj se na stolih za jedilno mizo običajno ne zadržujemo po več ur naenkrat, če pa že, pa zelo redko. Ko kupujete druge stole, glejte na to, da vam bo všeč njihov videz, ter, da se bo na njih sedelo udobno, ergonomija stola pa tu ne igra posebne vloge.

Ko pa kupujete pisarniški ali konferenčni stol, pa je zgodba popolnoma drugačna. Časi so taki, da se delavniki velikokrat razpotegnejo na tudi več kot 8 ur dnevno, pri veliko ljudeh pa je ves ta čas preživet sede. Ljudje že tako ali tako posvečamo premalo časa temu, da bi pravilno sedeli, skrivnost teh stolov pa je prav ta, da nas prisilijo v pravilno pozo sedenja. Dober ergonomski stol je nastavljiv v celoti, to pomeni, da lahko nastavljamo vse od naslona za roke, do naslona za hrbet in tako naprej. Kako pa stol kupovati? Čeprav lahko večino stvari kupimo na spletu, vam pri stolu tega nebi svetoval, saj je stol pred nakupom potrebno preizkusiti. Preden stol kupite, si ga seveda lahko ogledate na spletu, svetujem pa vam, da se zapeljete do najbližje trgovine in ga pred nakupom tudi preizkusite.