Navadna ali Nepremočljiva jakna?

Predno se kam odpravite, ali vedno preverite vremensko napoved in se temu primerno oblečete ali opremite? Seveda pa se zavedamo, da je vedno možnost, da nas vreme preseneti in se tako zgodi, da pričakujemo določeno vreme, pa se obrne popolnoma drugače. In lahko da nismo pripravljeni. Pa vendar, nekaj kapljic ali viška sončnih žarkov, nam niti ne bo škodilo. Ali pač. Sploh, če smo kje zunaj in nimamo suhega zatočišča še en čas, je prav, da si omislimo pravo opremo, med katero sodi tudi nepremočljiva jakna.

Kaj pomeni, da je nepremočljiva jakna? To pomeni, da nas ne more prizadeti dež oziroma priti do naše ože, ne pomeni pa tega, da je jakna popolnoma neprepustna, razen, če je res iz takšnih materialov, kateri ne prepustijo niti kapljice vode. Kaj pa dejansko potrebujemo in za kakšne namene? To je seveda tudi pomembno upoštevati in je tudi od tega odvisno, katero si bomo izbrali.

Če se odpravljamo na kampiranje ali večdnevni izlet zunaj, je prav da je nepremočljiva jakna popolnoma nepremočljiva. Zakaj? Zato, ker verjetno ne bomo imeli še en čas se kje umiti in potem še ustrezno posušiti, če naša obleka ne bo ustrezna. In vemo, kam nas lahko to pripelje in sicer k prehladu ali drugim boleznim. Kar pa seveda ne želimo.

Tako je nepremočljiva jakna predvsem uporabna vsem tistim, ki se odpravljajo na pot, na kateri dejansko ne vedo, kaj jih lahko pričaka in morajo biti pripravljeni tako na suho kot tudi vlažno vreme. Da nas dež preseneti nič hudega, vse dokler je naša udobna jakna z nami.

Za nepremočljivo jakno bomo verjetno tudi odšteli nekaj več kot bi za običajno. Pa vendar, koliko prednosti nam lahko ta prinese, so danes že zelo ugodne in pred vsakim odhodom na dolgo pot razmislimo o nakupu te.