OPTIMIZACIJA SPLETNIH STRANI

Optimizacija spletnih strani na splošno in vse kar sodi zraven!
Nekateri se ne zavedajo kako pomembna je optimizacija internetne strani, dokler na lastni koži ne doživijo takšne ali drugačne izgube, povezane z obiskom spletne strani. Vaša spletna stran je lahko vrhunsko izdelana, s hudim dizajnom in ostalimi funkcionalnostmi, a še vedno to ne bo dovolj za tolikšen obisk na spletni strani, kot bi si ga želeli. Dejstvo je, da če spletna stran ni optimizirana, ima posledično tudi manj obiskovalcev. V kolikor pa je neko podjetje in z njim povezana spletna stran vezana na prodajo produktov ali storitev, ji lahko slab obisk naredi hudo izgubo prometa. Prepričani smo pa, da je tovrstnim podjetjem cilj, da njihova spletna stran zasede čim višja mesta v iskalniku, saj to za njih posledično pomeni tudi več strank in prihodkov. Optimizacija spletnih strani vam bo zagotovila višjo uvrstitev in s tem neposredno prednost pred konkurenco, če je seveda pravilno izvedena. Ker je to kompleksen proces, vam na tej točki svetujemo, da izvajanje te prevzame oseba, ki je profesionalec na tem področju. Ko izbirate izvajalce optimizacije, na kaj morate biti pozorni?

  • Preden nekoga najamete se prepričajte, da le te za izvajanje optimizacije ne bodo uporabljali nedovoljenih tehnik ali tako imenovane black hat SEO metode. Optimizacija je dolgoročen postopek, kar pomeni, da je za optimalne rezultate potrebno počakati nekaj časa. Res je, da neetični pristopi omogočajo hiter vzpon spletne strani, a dejstvo je, da gre lahko hitro ves trud v nič, saj iskalniki takšne pristope sankcionirajo. Te sankcije pa so navadno boleče in lahko tudi trajne.
  • Navadno je največ stroškov na samem pričetku optimizacije, ko je tudi največ dela z vsem skupaj. Potrebne so analize, priprave, spremembe, popravki, ipd. Kar je pomembno je to, da ko spletna stran enkrat pridobi višjo pozicijo, je to potrebno le še vzdrževati in bi se tako moral strošek tudi močno znižati. Tako, da bodite pozorni tudi na to kako podjetja zaračunavajo storitve.
  •  V kolikor si želite, da bi vaša stran ohranila pridobljeno pozicijo, je potrebno nenehno spremljanje le te in po potrebni tudi ukrepanje v primeru upadanja. Tudi to mora izvajalec zajeti v svoje storitve.