Pomembnost optimizacije spletne strani

Da je danes oglaševanje zelo pomembno, se zavedajo že prav vsa podjetja, tako večja kot tudi manjša. Seveda pa se tega zavedajo tudi posamezniki, sploh tisti, ki imajo morda svoje lastno podjetje in so zanj uporabili že različne vrste oglaševanja. V sodobnem času, ko internet uporablja tako rekoč skoraj vsak zemljan, pa je najbolj učinkovito prav oglaševanje preko spleta – torej z izdelavo spletne strani. In potem SEO-31pridemo do optimizacije spletne strani. Marsikdo se bo vprašal, le kaj je to? Optimizacija spletne strani je postopek, s katerim stran naredimo pomembnejšo za spletne pajke. Pajke pa uporabljajo kot sredstvo za posodabljanje strani, da so rezultati iskanj v koraku s časom. Ker pa se pravila seveda iz sekunde v sekundo spreminjajo, je optimizacija proces, ki zahteva da se vsebina na strani neprestano prilagaja.

Torej, da se naša spletna stran nahaja na prvi strani različnih iskalnikov je nujno, saj se prav vse potencialne stranke nahajajo tam. Ko kupec npr. potrebuje neko storitev, bo ime le – te vtipkal in izbral med prvimi zadetki. Če se boste tudi vi pojavili med njimi, imate vse možnosti, da boste dobili ponudbo. Z optimizacijo se torej poveča obisk kupcev, ki ga ta stran ponuja ter njena vidljivost.

Optimizacija spletnih strani se deli na dva dela, in sicer na: On-site optimizacijo – tu se določeni faktorji, ki spletnim pajkom povedo, o čem stran govori in ali je uporabna, nastavijo in spremenijo. Ter pa Off-site optimizacijo, kjer se stran uvrsti na višje mesto v primeru, da je povezava kakovostna. Bolj pogosta je druga, vendar pa prve prav tako ne smemo zanemariti. Ker je Google še vedno najbolj popularen med spletnimi iskalniki, je pomembno da se naša stran pojavi med prvimi prav na Googlu. Tu se opravi več kot 94% vseh iskanj in tu je največ potencialnih strank. Prav zato je optimizacija spletne strani tako zelo pomembna.