Potreba po avtomobilu

Takole. Moramo v službo? Treba je otroke peljati v šolo, na trening, k prijatelju, itd. Starejšo mamo oziroma očeta po zdravila. Še v nakupe. Le delček tega, kar je vsakdanjik nekaterih ljudi. Kakšen pa je vaš vsakdanjik? Vključuje avtmobil? Seveda. Predstavljamo si sedaj, da le pri naštetih tega ne bi imeli. Da bi otroke morali puščati same na avtobus ali kakšen drug prevoz. Da bi se starejša mati ali oče sama odpravila po zdravila? In da bi vse te vrečke nosili in se odpravili po nakupih peš. Sedaj pa si še predstavljajte, da so avtomobili recimo odveč. Kako pa bi se odpravili na morje? V oddaljene kraje? Itd. Bi se odpravili z javnim prevozom? Nič hudega, včasih je to odlična izbira, vendar pa bi nam slej kot prej res presedlo, če bi se povsod morali peljati npr. z avtobusom. Ti avtomobili, kakšno vlogo imajo. Pravzaprav jih nujno potrebujemo in ne želimo niti pomisliti, da smo brez.

Potrebe se lahko pojavijo sproti in enako je z avtomobili. Namreč, obstajajo tiste »konstante« potrebe. Recimo, da se peljemo v službo, itd. Te bi še morebiti lahko nekako načrtovali in izpeljali tudi brez avtomobila, čeprav bi nam bilo zelo težko in verjetno tega ne bi počeli v nedogled. Obstajajo pa potrebe, ki se kar »pojavijo«. Naenkrat in brez opozorila. Pri takšnih potrebah, pa so potem avtomobili odlična rešitev, saj bomo zagotovo v najhitrejšem času tam, kjer moramo tisti trenutek biti.

Konstantne ali potrebe »po potrebi«, avtomobili so prevozno sredstvo, ki je danes že skoraj del vsake družine. In to ne zato, ker bi si samo želeli, pač pa ga resnično tudi potrebujejo za svoje potrebe. Navsezadnje sami pri sebi najbolje vemo, kako močno nam pride prav in da sedaj, ko poznamo njegove prednosti, ne bi mogli »izbrisati« obstoječih potreb, katere izpolnjujemo prav z avtomobilom.