Psihoterapija in psihoterapevt

So trenutki v življenju, ki nas lahko spravijo v negotovost, predvsem v zelo slabo počutje, ko s e počutimo popolnoma na tleh, izgubljeni. To se zgodi, zaradi raznih situacij, ki so nas najverjetneje prizadele, so bile nepričakovane, pustile na nas velik pečat, v katerih se nismo znali obdržati na nogah, ipd. Morda pa je do tega prišlo kar tako, potrebujemo nekoga za pogovor, za nasvet, usmeritev, itd. Vsekakor je psihoterapija odlična priložnost in je psihoterapevt nekdo, ki nam bo vlil veliko mero zaupanja in vere vase.

V življenju se nam pripetijo razne izkušnje, katerih smo si morda želeli ali pa ne. Vsaka od teh na nas pusti odzive in tudi morda zelo slabe posledice, zaradi katerih se bistveno spremeni tudi kakovost našega bivanja, nekako na vidimo in ne najdemo smisla, vse kar je še bilo do včeraj samoumevno, je danes znanstvena fantastika. Morda se počutimo, kot da prihajamo z drugega sveta. In čeprav imamo prijatelje, partnerja, družino ali kogarkoli, kateremu bi se lahko zaupali, se ne počutimo tako, da bi se res. Takrat nam morda pade na misel psihoterapija in psihoterapevt, ki bo na našo situacijo gledal popolnoma objektivno in iz drugega zornega kota.

Morda smo se znašli na razpotju, imamo težave s partnerjem ali katero drugo situacijo, ki načenja naše duševno zdravje. Vemo, pa kako zelo  pomembno je naše duševno zdravje za naš vsakdanjik in dobro počutje. Seveda si ga želimo povrniti in se soočiti s situacijo najbolje, kar lahko. Morda je naša rešitev psihoterapija in je psihoterapevt tisti, kateremu bomo lahko popolnoma zaupali svoje občutke.

Ne glede na to, ali je psihoterapevt nekdo, katerega poznamo ali pa je popoln neznanec, zagotovo gre za odlično priložnost, da nam psihoterapija povrne smisel, dobro samopodobo in nas reši groznih občutkov, ki tako negativno vplivajo na nas in naše počutje.