Različni otroški vozički

Otroški vozički so različni, prav tako namenjeni različnemu število otrok. Najpogosteje prodajani otroški vozički so tisti, ki so namenjeni samo enemu otroku.

vozicek

Kaj pa če ima neka družina dva ali več otrok. Tudi otroški vozički za dva, tri ali štiri otroke obstajajo, res je, da je njihova ponudba veliko manjša in da se je potrebno resnično poglobiti, kateri je najboljši in kakšnega kupiti. Za dvojčka obstajajo vozički, ki imajo vzporedne ali zaporedne sedeže. Tako tisti, ki imajo zaporedne, kakor tisti, ki imajo vzporedne sedeže, imajo svoje prednosti in slabosti. Samo na vas je odločitev, kateri voziček boste kupili. Prednosti vozička, ki ima sedeža drug ob drugem je ta, da lahko otroka nemoteno opazujeta okolico okoli sebe, prav tako lahko oba otroka nemoteno spremljate. Njihova slabost pa je ta, da se lahko otroka med seboj, predvsem v času spanja motita, da se lahko skregata, da si lahko jemljeta igrače in podobno. Voziček, kjer dvojčka sedita drug za drugim, pa ima je prednost ta, da se ne moreta kregati, da med spanjem ne motita drug drugega, tako lahko en otrok spi, medtem ko drug opazuje okolico ali se igra, tudi igrač ne moreta jemati drug drugemu in se pogovarjati, kar pa spada med slabosti. Slabost je tudi ta, da otrok, ki sedi zadaj veliko težje spremlja dogajanje okoli sebe, pogosto hitreje postane siten, nervozen in išče pozornost. Otroka je potrebno neprestano menjavati, da je en otrok nekaj časa spredaj in kasneje naslednji. Starši dvojčkov, trojčkov in morebiti četverčkov so pri izbiri, kateri otroški vozički so najprimernejši zelo zadržani in previdni. Mnogi naredijo številne primerjave, preden se odločijo, kateri je najboljši. Problem se velikokrat pojavi tudi pri designu in barvnih kombinacijah, saj je slednjih veliko manj kakor za enojne vozičke.

Otroški vozički niso samo za enega otroka, vendar poznamo tudi takšne, v katerih lahko sedita dvojčka, trojčki ali celo četverčki.