Razlogi zakaj najeti osebnega trenerja

Osebni trener kandidata na podlagi njegove telesne pripravljenosti skozi individualne treninge vpelje varno in učinkovito v vadbo v sklopu katere tudi postopno napreduje.

Nekaj razlogov zakaj najeti osebnega trenerja:

  1. Ne opazite rezultatov – Če trenirate že kar nekaj časa in ne opazite nikakršnih rezultatov, ko gre za zmanjšanje teže, povečanje mišične mase ter splošno izboljšanje vašega počutja, potem je zagotovo najbolje, da najamete osebnega trenerja. Trener bo najprej pregledal vse vaše prehranske navade in treninge, ter vam znal svetovati kaj delate narobe, in vam dal učinkovit vadbeni program.
  2. Ne veste kje in kako začeti – Da si lahko oblikujete celotni program vadbe v skladu z željami in na osnovi trenutnega stanja potrebujete znanje in izkušnje, ki pa vam jih lahko poda osebni trener. Pomagal vam bo določiti cilje in sestaviti urnik.
  3. Vadba je dolgočasna –  Vadite že dlje časa, nabrali ste si že kar nekaj izkušenj, verjetno pa še niste razmišljali o osebnem trenerju. Če želite malo spremembe pri vadbi, pa zna biti dobra izbira, da si najamete osebnega trenerja. Ta vam lahko omogoči nov pogled in nove ideje, ki bodo izzvale tako vaše telo kod um.
  4. Potrebujete izziv – Osebni trener vas bo pri vaših zadanih ciljih motiviral, tudi tako da boste prestopili na višjo raven.
  5. Želimo se naučiti kako vaditi sami – Če si želite bolj spoznati telo, izvedeti nekaj več o mišicah telesa, vajah za te mišice ter samo kvalitetno izvedbo vaj, vam pri tem lahko pomaga že nekaj ur z osebnim trenerjem, saj bo ta na vas prenesel veliko znanja o vašem telesu, kako deluje in kako ga najbolj učinkovito krepiti.
  6. Odgovornost in motivacija – Osebni trenerji znajo zelo dobro motivirati in spodbujati kandidate, da dosežejo zastavljen cilj.
  7. Trenirate za športni dogodek – Pri pripravi na maraton ali kakšen drugi športni dogodek, vam je lahko v veliko pomoč osebni trener, saj vam lahko da koristne napotke.