S pravo obliko obraza do pravega okvirja očal

sončnaAli se zavedate koliko dejavnikov je pomembnih pri pravi izbiri očal? Ne samo kvaliteta in njihov namen, tudi na druge stvari morate biti pozorni. Morajo vam namreč pristajati na vašo obliko obraza, barvo kože, barvo in dolžino las ter stil. Če se ravno pripravljamo na toplejše dni, torej na pomlad in poletje, je pri izbiri barve vaših očal dobro upoštevati tudi to. Vse od svetlih in prozornih barv, ki so bolj popularne spomladi pa do predvsem izjemno živih in svetlih barv poleti. Drznost pri temnih barvah je priporočljiva predvsem pozimi, seveda pa jo lahko vključite v vaš stil tudi v jesenskem času, ko so bolj primerne tople barve. In ker ima tukaj velik pomen še barva las, priporočamo pri temnolasih posameznikih in posameznicah barvne okvirje, medtem ko svetlejšim odtenkom las bolj pristojijo nevtralne barve.

Kaj pa oblika obraza? Poznamo jih več. Oglata, okrogla, ovalna in srčasta oblika obraza so štiri najbolj znane in značilne, določite pa jo lahko povsem preprosto, s tem da obrišete svoj obraz. Pri oglati obliki so značilne močnejše in oglate oblike, zato se je dobro izogibati modelom očal, ki poudarjajo oglatost. Barvna paleta naj se tu giblje od kremnih pa do karamelnih odtenkov. In če izpostavimo še srčasto obliko, je tu najznačilnejša ozka brada in usta, ki se stožčasto razširi v širše čelo. Tu je zato dobro izbrati okvir, ki je nežne okrogle oblike in se izogibajte srčastega sloga.

In tudi sončna očala so pomemben del vaše garderobe, sploh ker se pripravljamo na poletje. Povsem enostavno jih lahko naročite kar preko spleta, saj vam na Mundaka Optic ponujajo široko in kakovostno ponudbo moških, ženskih in polariziranih očal. Sončna očala lahko torej enostavno naročite preko spleta in jih na dom prejmete že v nekaj dneh. Kaj pa kakovost? Sončna očala so preverjeno testirana in proglašena za ena boljših v prodaji preko spleta. Torej ne čakajte in si zagotovite svoja že danes!