Sestavine kakovostne pasje hrane

Najboljša pasja hrana ponuja kužku odlično hranilno vrednost, hkrati je tudi okusna in v veselje pri jedi. Kakovost se pokaže na dolgi rok, z zdravim razvojem psa, igrivo energijo in navdušenjem pri obrokih. Seveda pa ni samoumevno, da bomo to opazili pri hranjenju z vsako hrano, najti bo treba kakovostno pasjo hrano, ki res lahko ponudi takšne učinke. Predvsem je pomembno, da se pozanimamo o vsebini hrane – ne moremo se orientirati preprosto glede na to, ali je to suha ali mokra hrana za pse, ali pa morda na podlagi cene ali znamke.

Meso v pasji hrani

V pasji hrani prevladuje meso, ki ponuja glavna hranila in je tudi najbolj mamljiva sestavina v obroku. A le, če gre za kakovostno sveže meso. Čeprav se morda zdi potratno za pasjo hrano namenjati najbolj kvalitetne kose svežega mesa, mora biti najboljša pasja hrana vsekakor sestavljena prav iz takšnih sestavin.

Kakovostni izdelki vsebujejo preko 80% mesa, kar ponuja psu dovolj beljakovin in mnoge druge hranilne sestavine, ki jih potrebuje. Dopolniti moramo še zalogo ogljikovih hidratov, temu namenu v kakovostni hrani običajno služi riž ali krompir, optimalno mešanico mikrohranil, antioksidantov in drugih koristnih dodatkov pa prinašajo še različne vrste zelenjave in nekatera olja. To je najboljša pasja hrana, ki ponuja kužku prav vse, kar potrebuje za zdravo in aktivno življenje.

Suha ali mokra hrana za pse?

Katera izvedba ponuja optimalen približek idealni sestavi pasje hrane? Na prvo žogo bi rekli, da je to mokra hrana za pse, ki nenazadnje lažje ponudi kakovostno meso, zelenjavo in druge pomembne sestavine. V briketih te ne pridejo toliko do izraza, zato jih imamo pogosto za manj kvalitetne. A v resnici je možno dobiti tudi zelo dobro suho hrano, ki ima optimalno sestavo, le nekoliko bolj pozorni bomo morali biti pri izbiri pravega izdelka.