So vam dolžni? Izterjatve so tu prava rešitev za vas

achillesAli imate zapadle terjatve, pa vas skrbi tudi denar v blagajni? Vsak posel se zaključi s plačilom in ne z izdajo računa, zato si je v takšnih primerih dobro omogočiti hitrejše poplačilo za nižjo provizijo ter si tako zmanjšati število dolžnikov. Vse to torej pomeni, da izven donosna terjatev ni storitev, s katero boste zaostrili vaše odnose s kupci. Kaj pa izterjava? Tudi to se lahko navezuje na terjatve, le da gre tu za nekaj drugega. Včasih lahko namreč pri stranki storite prav vse, da bi poravnala dolgove z vami, pa vam na koncu koncev to vseeno ne uspe. In kaj torej storiti v takšni situaciji? Morda je tukaj še najboljša možnost profesionalna izterjava dolgov, s čimer boste vaše premoženje zagotovo dobili nazaj.

Če poteka z izvršbo, pomeni, da je dolžnik nezainteresiran. Navadno takšni dolžniki ne plačajo terjatev brez posebnih razlogov. Če pride do ugovorov so odvetniški stroški nizki, dobro pa je tudi to, da je uvedna cena relativno nizka.  Seveda se lahko zgodi tudi naslednje – kljub večkratnim izterjavam še vedno niste dobili svojega denarja nazaj. Torej je tukaj najboljši možen zaključek le še tožba, s katero boste to kar vam pripada najbrž še najhitreje dobili nazaj. Neposredna tožba je možna v več primerih. Lahko gre za večje terjatve, če dolžnik kaže na to da bo podal ugovor ali pa da je dolžnik podjetje. Tu lahko slednje namreč meni, da ni dolžno plačati celega zneska ali pa celo ničesar. V samem koncu lahko pride še do kazenske ovadbe, ki pa se izvede glede na konkretno situacijo.

Predvsem je to lahko rešitev za dolgoročno izboljšanje finančne likvidnosti in predstavlja pomoč pravne službe. Če torej povsem izčrpate izvensodne možnosti, je izterjava prava rešitev za vas.

Vir: Achilles.si