Spletne navade ženski in moških

Razmerja

Ženske imajo rade spletne zmenke, nočejo pa tega pokazati. Raziskava Univerze v Manitobi je pokazala, da četudi jih ima večina pozitivne izkušnje s spletnimi razmerji, vseeno mislijo, da je to za zgube.

Zanimivo je, da ženske na spletu bolj lažejo o svoji teži kot o čem drugem. Približno 60 % moških in žensk prikriva svojo pravo težo, pri čemer si ženske po navadi pripišejo okrog 5 kg manj, moški pa le okoli kilogram – in pogosto si ga moški celo dodajo!

Prihodnost YouTuba

Ženske so v zadnjem letu precej pogosteje obiskovale YouTube kot leto poprej, še vedno pa skoraj pol manj kot moški: 34 % žensk in 53 % moških je že obiskalo YouTube, vsakodnevno pa 11 % žensk in 20 % moških. Oboji najbolj gledajo novice, potem pa ženske napovednike filmov in glasbene videe, moški pa kot druge domače videe, kot tretje pa tudi glasbene.

Starševstvo

Več kot 43 milijonov mater je v ZDA vsakodnevno 85 minut na spletu. Kar 7 % jih dnevno piše bloge, 15 % pa jih bere – to je več kot dvakrat več kot vse ženske nad 18 let starosti.

Mame zelo spremljajo vsebine, ki jih na spletu obiskujejo njihovi otroci, in so bolj stroge od očetov: kar 80 % (in le 65 % očetov) jih misli, da otroci ne bi smeli imeti dostopnih lastnih spletnih profilov, 46 % pa, da so spletne igre OK, medtem ko tako misli kar 64 % očetov.

Zdravo življenje

Ženske na spletu pogosteje kot moški (84 % : 72 %) iščejo informacije o zdravem življenju. Pogostost je odvisna od starosti, pri ženskah med 25 in 34 letom več kot 90%, a še vedno nad 75 % pri starejših od 65. Zanimivo je, da se jih pri vprašanjih o zdravju natanko polovica pogosteje obrne na splet kot na zdravnika.