Toplotna izolacija tal je lahko suhomontažna

Vsak izmed nas si seveda želi dobro ogrevane bivalne prostore, da se v njih počuti lagodno. Poznamo različne vire toplote in sami se odločamo, kakšnega si želimo. Seveda si želimo takšne toplotne izolacije, da bodo naši prostori zares kvalitetno ogrevani, a cena tega ogrevanja ne bo previsoka in bo prijazna vsem uporabnikom.

Toplotna izolacija tal je v zadnjih letih trend, kar pomeni, da se vse več uporabnikov odloča za to vrsto izolacije. Odlična je predvsem za to, ker ko se sprehajamo po naših prostorih občutimo toplino tal in nam daje zelo prijeten občutek. Poznamo seveda različne vrste izolacije tal in ena izmed njih je suhomontažna. Suhomontažna toplotna izolacija tal je odlična predvsem zato, ker je hitro izvedljiva, suhi postopek nam omogoča takojšnjo uporabo in je enostavna ter hitra za vgradnjo.

Vsak si torej želi prijetnega občutka v domačih prostorih in tako je ta vrsta izolacije primerna za prav vse.

 

Notranja izolacija sten je primerna, če zunanja izolacija ni mogoča

 

Vsak izmed nas se seveda zaveda dejstva, da je izolacija prostorov zelo pomembna. Izolacija pomeni neko konstantno temperaturo v prostoru in z le to si tako ne ustvarjamo dodatnih nepotrebnih stroškov, saj bi morali dodatno ogrevati naše prostore. Notranja izolacija sten je tako primerna v primerih, ko zunanja izolacija enostavno ni mogoča.

Z notranjo izolacijo zmanjšamo akumulacijo v masivni steni ali stropu, zato se le te ne uporablja pogosto. Preden se odločamo za le to, se moramo posvetovati s strokovnjaki, saj nam bodo oni znali najbolje svetovati, za kakšno notranjo izolacijo naj se odločimo. Notranja izolacija sten je namreč zahteven proces, saj ne želimo, da si z napačno izbiro povzročamo dodatne stroške.

Pri postavitvi ne smemo povzročati dodatnih toplotnih mostov, zato je izolacijo potrebno namestiti kontinuirano po celotni površini in v tem primeru je najprimernejša samonosna izolacija, ki se jo lahko na površino prilepi.