Tudi moški si zaslužijo lepo in zdravo kožo

Še ne dolgo nazaj je bila uporaba kozmetike v popolni domeni žensk. Moški so uporabljali samo osnovne pripomočke, kot so milo, šampon in peno za britje. Kaj več pa niso potrebovali. V bistvu povprečnemu možu sploh ni padlo na kraj pameti, da bi recimo uporabil kakšno kremo za suho kožo ali kaj podobnega iz arzenala svoje žene. Pravi »dedc« pa ja ne uporablja teh stvari.

Vendar pa se časi spreminjajo in s tem tudi človeške navade. Dan danes je povsem običajno srečati moškega ali fanta, ki zase kupuje kozmetične izdelke. Si predstavljate, kako začudeno bi ga pri tem opravilu gledal predstavnik moškega spola izpred 50 ali celo 30 let? Verjetno mu ne  bi bilo čisto nič jasno.

krema

Ampak zakaj bi morali moški trpeti zaradi suhe in razdražene kože? Zaradi nekakšnih predsodkov, da so določeni proizvodi namenjeni samo ženskam in da bodo zato manj možati, če jih bodo uporabljali? To je popolna neumnost! Moje mnenje je, da je potrebno srbečico namazati, ne glede na spol in težava izgine. Na srečo je to ugotovilo tudi ogromno število moških, ki so začeli množično uporabljati različne izdelke od balzamov do zelo kvalitetnih krem po britju, ki kožo navlažijo in je ne izsušijo še dodatno, kot so jo nekdanje vodice po britju. Nekoliko pozneje pa se je tudi med njimi razvila želja po mladostnem videzu v zrelih letih in tako so tudi oni začeli uporabljati razne kreme proti gubam za moške.

Uporaba moške kozmetike se je v zadnjih letih močno razmahnila in se je širila precej hitreje kot ženska. Predvsem zaradi tega, ker na ženskem trgu vsi proizvodi obstajajo že dolgo časa, pri moških pa so zadeve še relativno nove. Vsak dan pa se pojavljajo tudi novi uporabniki. K temu so pripomogli razni znani zvezdniki, ki so priznali, da si svoj videz mlajšajo z uporabo te in te kreme. Veliko se jih je tudi pojavilo v raznih reklamah in s tem je bil povprečni Janez še bolj prepričan, da je odločitev za kvalitetno kozmetiko boljša od navadnega mila iz lokalne trgovinice.

Vprašanje pa je, kje se bo ta trend ustavil. Če dobro pomislim, vsi filmi, ki prikazujejo dogajanje v prihodnosti predvidevajo, da se bodo moški še bolj posvetili negi svojega obraza. Morda se bodo začeli celo ličiti. To so verjetno pretirane ideje o daljni prihodnosti, vendar pa ena stvar verjetno drži: moški bodo še naprej uporabljali kozmetiko. In po mojem mnenju bo ta uporaba zelo razširjena, saj si nihče ne more predstavljati, da bi se vrnil nazaj na srbečo kožo.