Učinek otroške sobe

soba

Ko vstopimo v določen prostor, je moč začutiti določeno energijo, kajne? Le kaj vpliva na to? Se boste strinjali, da v veliki meri vpliva tudi pohištvo in ostala oprema tega prostora? In da recimo doma želimo zagotoviti takšno vzdušje, da se bomo vsi počutili dobro. In da to dosegamo tudi z različnimi kosi izbrane opreme in pohištva. Če pa vstopimo v kakšen prostor, v katerem biva praviloma otrok, torej otroška soba, ali ni počutje naravnost enkratno? Pa ne glede na to, ali je ta popolnoma urejena, nepospravljena, ipd. Je dosežen nek poseben učinek, da bi se mogoče želeli sami vsesti in nekaj časa mirno počivati v njej.

Res je, otroške sobe lahko imajo toliko dobrega oziroma pozitivnega učinka na nas, da je skoraj neverjento. Zato, pa želimo tudi za svojega otroka ustvariti takšno vzdušje. Si predstavljate, kako se bo ta odzval, ko bo vstopil v prostor, kateri bo predstavljal njegovo sobo in bo ta takšna, da mu bo nudila tako udobje kot ugodje? Verjetno se bo že na njegovem izrazu obraza dalo opaziti zadovoljstvo. Seveda ga ne želimo prikrajšati za njegove priljubljene stvari in bodo tako odslej vse na svojem mestu. Vsak superjunak, poster ali kaj drugega. Ima vaš otrok kakšne interese? Kaj če bi bila njegova otroška soba takšnega motiva? Super, kajne? Glede na to, da bo ta trajala in služila še nekaj let, je edino prav, da bo po njegovih željah.

Učinki različnih prostorov so tako različni. V nas prebujajo različna čustva. Najraje pa se seveda zadržujemo v takšnih prostorih, ki nas napajajo s pozitivno energijo in v katerih se počutimo dobro. Tistim, v katerih pa čutimo slabo energijo, pa se želimo izogniti. Kar je seveda smiselno. In so zato otroške sobe mogoče prostor, v katerem bi kar želeli ostati in ga ne zapustiti? Se stisniti svojim najmlajšim in skupaj zaspati? Občudovati njegove stvari? Itd. Nič presenetljivega, glede na to, da resnično lahko ima sobica enega otroka tako močno pozitivno energijo. Seveda pa jo pomagamo sami tudi ustvariti. In to lahko storimo tudi s primerno opremo, ki bo vsekakor odraz vašega otroka. Bo tisto, kar njega zanima in v čemer je dober, to, kar ga dela srečnega in zadovoljnega. Torej, poiščite sobo, ki bo imela takšen učinek tako na vas kot na vašega otroka.