V postelji tudi do popoldneva

Radi spite, se razvajate v topli postelji, se poigravate z radostnimi sanjami in lenarite pod puhasto odejo? Si sem ter tja privoščite popoldanski ali zgodnji večerni dremež? Se vam zgodi, da vas »zmanjka« pri branju knjige ali časopisa, čeprav niste kdo ve kako utrujeni – samo zato, ker pač radi spite?

Kakšni ste, preden zaspite in kako se počutite, ko se zbudite? Odnos do počitka in spanja je po mnenju poznavalcev tesno povezan tudi z nebesnim znamenjem. Predstavniki posameznih astroloških znamenj naj bi namreč imeli podoben odnos do počitka v postelji.

Oven – Radovedni in živahni ovni, ki so nenehno v gibanju in ljubijo akcijo, niso kdo ve kakšni zaspanci. Zato jim občasno ponočevanje in pomanjkanje spanja ne povzroča preglavic. Zjutraj, ko so spočiti in naspani, raje hitro vstanejo in zavihajo rokave, kot da bi poležavali. Po vroči ljubezenski noči pa lahko naslednji dan brez težav ostanejo v postelji do poldneva ali še dlje. Ker so ljubitelji mode in lepega oblačenja, jih v postelji ne boste našli v oguljeni pižami ali sprani bombažni majici, marveč v izbranem spodnjem perilu in oblačilih, ki bi jih lahko brez zadržkov nosili tudi podnevi. Njihova spalnica ima običajno klasično podobo s pridihom sodobnosti, obenem pa deluje elegantno in urejeno.

Bik – Predstavniki tega preudarnega zemeljskega znamenja, ki prisegajo disciplino in urejenost, praviloma legajo k počitku in vstajajo ob točno določeni uri. Ljubezen do urejenosti, varnosti in udobja se kaže tudi v spalnici, kjer so rjuhe lepo napete in gladke, čiste in dišeče, odeje pa zložene in poravnane. Bikova postelja je odeta v skladne, umirjene barve, ki kar same vabijo k počitku. Seveda v spalnici biki ne jedo in ne pijejo, ne gledajo televizije ali urejajo račune in ne igrajo računalniških igric. Tam predvsem počivajo in spijo, izjemoma na nočno omarico položijo kako zanimivo knjigo, ki jo vzamejo v roke, preden zatisnejo oči. Ker neradi posojajo svoje reči, pa tudi od drugih si ne marajo izposojati, jih ne morete zalotiti v mamini spalni srajci, hčerkini majici ali bratovi pižami.

Dvojčka – Dinamični, živahni in prebrisani dvojčki ljubijo presenečenja in se hitro prilagajajo spremembam, zato so lahko danes ponočnjaki, ki zlezejo v posteljo šele ob zori in potem kot zaspani medvedje smrčijo do zgodnjega popoldneva, jutri pa se zbudijo že ob prvem svitu in se brezkompromisno podajo v življenje. Zaradi neustaljene in spremenljive narave nimajo določenega urnika in železnih spalnih navad, zato praviloma ležejo v posteljo, ko pač utegnejo oziroma si zaželijo spanja. Brez velikih težav zaspijo danes tukaj, jutri tam – menjavanje spalnih lokacij jih sploh ne moti, kaj šele, da bi jih nostalgija za domačo posteljo vrgla iz tira. Podobno kot njihove navade in razvade je raznolika tudi spalna oprema in garderoba dvojčkov. Postelja in spalnica rahlo malomarnih dvojčkov je enkrat brezhibno pospravljena in urejena, drugič pa s svojo podobo še najbolj spominja na prizorišče pravkar končane bitke.