Virtualna pisarna

virtualna pisarnaKer se trendi pri zaposlovanju in službah spreminjajo, postaja delo od doma čedalje bolj pogosta oblika zaposlitve mladih. Ker si večina ne more privoščiti najema pisarne, doma pa nimajo ustreznih pogojev za delo, je virtualna pisarna lahko v tem primeru odlična rešitev za vas.

Virtualna pisarna nima nobene direktne povezave z virtualnim (računalniškim) svetom. V bistvu se gre pri tem za to, da imate podjetje registrirano na drugem naslovu, kot dejansko delate. Če ostanemo pri zgornjem primeru: recimo, da ste programer in delate od doma, vendar za svojo dejavnost niste dobili soglasja sosedov. V tem primeru vas bo rešila virtualna pisarna, v kateri boste imeli registrirano podjetje in boste na tisti naslov prejemali vso pošto in ostala obvestila.

Virtualna pisarna vam v nekaterih primerih nudi tudi posredovanje fizične (klasične) pošte na vaš elektronski naslov ter preusmeritve vseh klicev na vašo številko. To je dobrodošlo predvsem takrat, ko opravljate delo na različnih lokacijah in nimate fizične pisarne oz. je sploh ne potrebujete.  Virtualna pisarna je tako postala soben način poslovanja, za katerega se odloča čedalje več poslovnežev, tako tistih, ki na to pot komaj stopajo kot tistih, ki imajo že uspešna podjetja.

Kje pa se nahaja vaša virtualna pisarna?