VISOKE CENE V OTROŠKIH TRGOVINAH

otroška trgovinaČe se sprehajate po nakupovalnem središču in zaidete v trgovino, ki je namenjena otrokom, boste videli, da je otroška trgovina navadno zasnovana na poseben način. Veliko živih barv, privlačen dizajn, ki bo otroka pritegnil in povzročil, da bo vanjo zvlekel svoje starše. Tam boste naleteli na ogromno izdelkov po visokih cenah, saj se v trgovinah zavedajo, da bodo z manipuliranjem otrok poskrbeli, da bodo ti nato zmanipulirali še svoje starše. Ravno zato otroške trgovine v velikih nakupovalnih središčih navadno prodajajo izdelke po zelo zasoljenih cenah.

Zagotovo se strinjamo s tem, da so draga oblačila, ki jih ponuja marsikatera otroška trgovina, navadno zelo kvalitetna. Toda ali sploh obstaja smisel v kupovanju hlač, ki stanejo dvakrat toliko kot vaše in ki bodo otroku čez dva meseca premajhne? Kako je sploh mogoče, da tako majhen kos oblačila, za katerega res ne porabijo veliko blaga, tako veliko stane? V otroških trgovinah, kjer prodajajo oblačila znanih modnih oblikovalcev, boste lahko še posebej presenečeni, saj boste tam po vrtoglavih cenah našli celo nogavice in spodnje perilo.

Vendar se lahko tem trgovinam uprete na svoj način. Vaš otrok namreč ne potrebuje dragih oblačil, ki jih ponuja otroška trgovina, da bi bil srečen. Pomembno je le, da se v šoli ali vrtcu zaradi oblačil ne počuti izpostavljenega in drugačnega od ostalih. Če otroku dovolite, da si sam izbere oblačila, ki so mu všeč in ki so po njegovem mnenju trenutno »v modi«, boste s tem zagotovo poskrbeli za njegovo zadovoljstvo.

Otroška trgovina vsekakor ni edina možnost za nakup otroških oblačil. Lotite se na primer spletnega nakupovanja, pri tem pa upoštevajte otrokove želje. Presenečeni boste, ko boste ugotovili, da lahko na spletu najdete ogromno kvalitetnih oblačil po dostopnih cenah. Preglejte tudi forume in strani, kjer starši prodajajo navadno popolnoma ohranjena oblačila, ki so njihovim otrokom postala premajhna. Saj veste, kako hitro otroci rastejo in oblačila se v tem času večinoma sploh ne utegnejo obrabiti, zato je nakup oblačil iz druge roke zelo dobra izbira, za katero ne boste potrebovali na kupe denarja.