Vzglavnik iz pire

Vzglavnik iz pire je najbolj udoben vzglavnik, ki si ga lahko zamislite. Pira je sicer sorodnica sena in lahko povzroči nevšečnosti ljudem, ki imajo težave s senenimi nahodi, a v kolikor sami niste med njimi, si lahko brez skrbi privoščite spanje na pirinih luščinah.

71-pirin_vzglavnik-5ee3ec9d74d9a119Podobno kot velja za ajdov vzglavnik, je tudi vzglavnik iz pire napolnjen z luščinami in ne z dejanskimi semeni (kašo), saj bi se v tem primeru lahko v vzglavniku naselili molji in drugi nepovabljeni gosti. To pa ne bi bilo ravno prijetno, a ne?  Pirine luščine so stranski proizvod mletja pire v kašo. Običajno so zlatorumene barve, na videz pa delujejo kot seno.  Luščine se izjemno lepo prilagodijo vašemu spalnemu položaju ter vam omogočajo podporo na tistih mestih, kjer jo najbolj potrebujete. Vzglavnik iz pire se prilagodi vam in ne obratno! To omogoča izredno sproščujoč in miren spanec, nič več se ne boste zbujali ponoči, poleti pa ne boste več imeli težav s potenjem. Luščine delujejo blago masažno in stimulirajo masažne točke na vaši glavi in vse to se dogaja kar med vašim spanjem!

Vzglavnik iz pire ima običajno tudi všito zadrgo, da si boste lahko samostojno prilagajali količino luščin, saj nekaterim bolj ustrezajo bolj napolnjeni vzglavniki, spet drugi imajo radi nižje blazine za spanje. Prav zaradi tega vedno bodite pozorni na to, da bo vzglavnik imel všito zadrgo, saj če vam količina luščin ne bo odgovarjala, se lahko zgodi, da se boste zbujali s trdim in bolečim vratom. To je pa ravno nasprotno od tega kar si želite!

Blazine za spanje, ki so napolnjene s pirinimi luščinami, so primerne tako za starejšo kot mlajšo populacijo, pred nakup pa se ne pozabite pozanimati o tem, kako bi luščine vplivale na vaše morebitne alergije. Mogoče pa bi vam veliko bolj ustrezal vzglavnik z ajdo!