Začasna vrnitev vozniške DA!

vozniškoČe se je tudi vam že zgodilo, da ste se vozili iz službe preveč utrujeni in ste prekoračili dovoljeno hitrost, potem vas bo naslednja tema morda zanimala. Sicer za omenjen prekršek ne ostanete brez vozniškega dovoljenja, lahko pa se to zgodi pri hujših prekrških. A ne skrbite, tudi v takih primerih se lahko vse reši, če tudi se vam zdi nemogoče. Torej, če vam je bila vozniška iz strani sodišča začasno odvzeto, pa bi ga želeli vseeno začasno uporabljati, lahko napišete predlog za vrnitev začasno odvzetega vozniškega dovoljenja. Seveda lahko najdete tudi pomoč, torej osebe posebej usposobljene za to delo, ali pa poskušate predlog sestaviti kar sami. Kot prvo upoštevajte, da bo predlog prilagojen vaši konkretni situaciji. Torej: vožnja pod vplivom alkohola, prekoračitev hitrosti ali vožnja pod vplivom substanc. Poleg tega mora tudi vsebovati tudi vse predpostavke v povezavi z zakonom.

V postopku, kjer vam odvzamejo vozniško dovoljenje se lahko zgodi, da policija to stori že na samem kraju prekrška. Začasni odvzem pa nato velja do konca postopka, kjer je končni rezultat lahko tudi dokončen odvzem vozniške. Lahko pa seveda kadarkoli med tem postopkom predlagate predlog za vrnitev začasno odvzetega dovoljenja. Takšna vrnitev velja do konca prekrškovnega postopka. Za dokončno vrnitev vozniške pa morate v postopku ki naj bo ločen, podati še predlog za odlog izvršitve prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja.

Če pa si želite celoten postopek olajšati in raje dobiti nasvete iz strani profesionalcev, lahko seveda storite tudi to. Svetovanje lahko dobite vse od pravilne in pravočasne oddaje ter sestavi za predlog za vrnitev začasno odvzetega dovoljenja. V primeru da se primer reši ugodno, boste vaš avtomobil lahko uporabljali tudi v času prekrškovnega postopka, kar bo za vas pomenilo, da ste iz največje zagate rešeni. Za vse dodatne informacije in nasvete lahko tudi obiščete spletno stran prekrski.com, kjer boste dobili vse podatke o tem.