Zakaj dobimo krčne žile

Krčne žile ali z drugo besedo tudi varice so zelo pogost in na pogled neprijeten pojav, z njim pa se ubada kar nekaj ljudi. Na srečo obstaja kar nekaj naravnih terapij in pripravkov kot so naprimer Hafesan in podobni, a o njih malce kasneje, zelo učinkovito pa je tudi kirurško zdravljenje krčnih žil.

Krčne žile se pojavijo najpogosteje na nogah, najenostavneje pa bi jih razložili kot bolezensko razširjene žile, ta težava pa ni neprijetna samo na pogled, temveč povzroča tudi neprijeten občutek v nogah, a nič se ne bojite, saj ne gre za resno obolenje. Naše vene imajo zaklopke, ki preprečujejo vračanje krvi v nogo, če pa se te zaklopke ne zapirajo povsem, pa se kri vrača v povrhnje podkožne vene, te pa se zaradi tlaka krvi razširijo.

Kakšni pa so sploh vzroki za nastanek krčnih žil? Poznamo različne dejavnike tveganja, te so lahko dedni, krčne žile se lahko pojavijo zardi starosti, spola, nosečnosti in pa seveda pretirane telesne teže. Problem je tudi predolgo sedenje, zato se na vsake toliko časa če v službi veliko sedite malce razgibajte. Kot pa sem že povedal pa je lahko vzrok za nastanek bolezni tudi dednost, če ste naprimer ženska in je krčne žile imel nekdo od vaših staršev je veliko večja verjetnost, da bo to stanje prizadelo tudi vas, če sta jih imela oba starša pa je možnost nastanka krčnih žil zelo pogosta.

Krčnim žilam se sicer lahko izognete na kar nekaj načinov. V pomoč vam je lahko spletna lekarna s katerim izmed zdravil kot smo jih že prej omenili, to je Hafesan. Ta ima pozitiven vpliv na žilni sistem, seveda pa k zdravemu delovanju žilnega sistem veliko pripomore tudi vaša prehrana in redna telesna vadba. S telesno vadbo boste pospešili pretok krvi skozi vaše telo in s tem vaše žile ohranili zdrave.