Zamenjava oken

Zamenjava oken je eden izmed tistih ukrepov, ki vam bo pomagal pri varčevanju na dolgi rok. Investicija za menjavo oken je relativno visoka, vendar se vam bo povrnila že v prvih nekaj letih, saj boste privarčevali tako na ogrevanju kot hlajenju prostora. Stare hiše, slaba izolacija in dotrajana okna so največkrat razlog za to, da se vam denar steka dobesedno v zrak.

okna zamenjavaČe ste se tudi vi odločili, da je zamenjava oken vaš naslednji podvig, se pred tem temeljito pozanimajte, kaj bi za vas bila najboljša izbira. Kot prvo, razmislite o tem, katera okna bi bila za vas najbolj primerna: PVC okna, lesena okna, ALUokna, ali kombinacija ALUin PVC-ja. To je odvisno predvsem od tega, kje bo potekala zamenjava oken (poslovni prostori, hiša, blok) in koliko se vam da z okni ukvarjati, da bo njihova življenjska doba čim daljša. Lesena okna so super, ker so popolnoma naravna in lahko za menjavo oken pridobite tudi subvencije iz različnih eko skladov, vendar jim boste morali nameniti veliko pozornosti okoli nege in vzdrževanja, saj je les občutljiv material.

Težav z nego ne boste imeli, če se odločite za ALU ali PVC okna, vendar slednja niso tako »eko šik« kot lesena. A ne glede na to, kakšna okna boste izbrali, bo zamenjava oken prijetna sprememba v vašem stanovanju. Pri tem nimamo v mislih samo tega, da bo vaše stanovanju delovalo veliko bolj moderno, temveč tudi to, da boste ob začetku kurilne sezone že opazili prve rezultate: kar naenkrat bo v vašem stanovanju prijetno toplo, nič več ne boste slišali zunanjega direndaja in že med prvo kurilno sezono boste privarčevali približno 30 % na kurjavi.

Zamenjava oken je opravljena že v enem dnevu, zato se čim prej odpravite na lov za mojstrom, ki bo poskrbel za to, da bo vaša hiša prijetno zatesnjena.